Truck

Parts




×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

×

Перегляди: 3076

Блог

Що таке ГБЦ Її обслуговування та ремонт

 

Зміст статті:

Сучасні автомобілі найчастіше випускають з встановленими денними ходовими вогнями. На старіших моделях авто у цій якості використовують інші прилади для освітлювання або окремо встановлені освітлювальні прилади. Розберемося що таке денні ходові вогні та навіщо їх вмикати.

Денні ходові вогні (ДХВ) — це освітлювальні прилади, розміщені в передній частині кузова автомобіля. Їх використання направлене на привернення уваги водіїв зустрічного руху на дорозі в денний час доби. Це особливо доречно при складних погодних умовах, таких як туман, дощ або сніг.

Призначення денних ходових вогнів

В Україні використання денних ходових вогнів для позначення габаритів авто обов’язкове в період з 1 жовтня до 1 травня. Це необхідно для того, щоб покращити видимість машини, що рухається дорогою.

Якщо автомобіль не оснащений ДХВ, водій зобов’язаний включити ближнє світло фар або скористатися протитуманними фарами. Це правило поширюється для усіх транспортних засобів: легкових та вантажних авто, автобусів та мікроавтобусів, мотоциклів.

У денних ходових вогнях зазвичай встановлені світлодіоди, які дають деякі переваги:

Що сказано в Законі України про денні ходові вогні?

У Правилах дорожнього руху прямо зазначений Закон про денні ходові вогні (пункт 9.8 ПДР): у період з першого жовтня по перше травня на всіх транспортних засобах цілодобово повинні бути включеними денні ходові вогні (в разі їх відсутності — ближнє світло фар).

За те що водій не виконує цю вимогу та їде без зазначеного світла, йому загрожує покарання: працівники поліції складуть протокол за частиною 2 статті 122 Кодексу України щодо адміністративних правопорушень. Передбачуване покарання — штраф за денні ходові вогні в сумі 510 гривень.

Існує думка, підкріплена юридичними консультаціями, що даний штраф — незаконний, тому що згідно з цією статтею правопорушенням вважається, якщо водій неправильно використовує освітлювальні прилади або попереджувальні сигнали на початку руху або при зміні його напрямку. Це означає, що поліція за вимкнені денні ходові вогні має право винести лише усне попередження. Визначення покарання може бути оскаржено в суді.

Мережа магазинів STRANS пропонує багато варіантів універсальних та спеціальних освітлювальних приладів для авто. Ми можемо задовольнити будь-які потреби та вимоги щодо вибору освітлювання, при необхідності ви можете отримати компетентну консультацію спеціаліста. Вибрати та зробити замовлення на нашому сайті легко та швидко. Усі товари, які представлені в нашому каталозі, відповідають технічним вимогам та мають гарантію від виробника. Доставка замовлення можлива у будь-який регіон України.